I Guess I Need To…

Write more posts in English and Mandarin to make me more fluent speaking in these both languages! #sigh. Actually I don’t want to burden myself much about these posts but since some of my followers now (and back then) are non-Indonesian, so I guess I need to write some posts to keep my blog interesting. Just like what I wrote before here, but it still didn’t happened (yet). I also wrote some articles in English whether for the sake of my previous job or finding some interesting quote in Indonesian and re-share it using English. I hope I can maintain this habit for a long time just like my Indonesians fellow bloggers do who live abroad (poke: mbak Lorraine, mbak Eva, Zilko, mbak Ailtje, Chelle in Semarang, Mbak Fe, kak Jenita, etc — why most of you are females? 😆 )

And oh, I got new friend here that share the same interest: Mandarin and Travelling. Welcome to my blog, Willlllll and Travelux 🙂 Your blogposts are very useful.

Adios, amigos!

Advertisements

34 thoughts on “I Guess I Need To…

  1. Thanks for following and inviting me to your blog! Even though I don’t read nor understand Indonesian, I am glad some of your posts are in English. I definitely encourage you to write some posts in Chinese as well! Keep up the good work, girl.

  2. Yes, but the motivation should come from within and for ourselves to make it last 😀 . Good luck!

    I think I started writing in English (or, well, bilingual) for the same purpose though. But it was not for my audience, it was for myself 🙂 .

    1. Iya sih, Zi.. Tapi kan kasian ya kalo pembaca2ku disuruh baca bahasa Indonesia mana aku pake bahasa gaul, gabisa buka di Gtranslate 😆 So I think Once in a while is okay lah.
      Thank you for your support 🙂

  3. Huahahah.. Aku ngga pernah ngepost pakek Bahasa Inggris, Ge. Emang ngga sukak aja. Soalnya aku sukak nyeleneh kalok cerita, jadi sering ngga nemu kata-kata yang pas 😛 *ngeles*

  4. hahaha.. daku sihh ngeblog pake inggris biar kepake terus inggris.nya gee.. abis di singapore kan inggris.nya bukan yg bagus bngt gt kann.. macam yg di ausi ato di US gt. haha.. dan kebetulan lingkungan kerja aku mostly converse in chinese and english.. jadi campur2 gt.. and trust me.. inggris.nya malah jadi makin ngaco di campur2 gt. haha.. jadi yahh berusaha supaya otak.nya tetep terasahh. hehe.. padahal sih lebih suka ngeblog pake indo juga. kyknya lebih tersalurkan gt message.nyaa. hehehe.

    1. Iya Singlish dan Manglish (Malayan English) emang ga ikutin grammar ya kak yg penting mreka ngerti 😆 kalo kita kan ikutin plek2 tuh ala Amerika so kalo salah pasti dibenerin. Ya ada plus minusnya sih, enaknya pake Singlish/Manglish lebih cepet blajarnya 😀

  5. hihihi.. gua juga gak pernah nulis blog dalam bahasa inggris. eh pernah deh sekali.. tapi berakhir tragis. hahahaha.. mendingan indo aja. gua soalnya lebih suka ngomong bahasa gaul.

  6. Hehehe..😀 Lucu.., aku justru niatnya ngeblog sebagian besar mau pake bhs Indonesia aja.., cape ngomong Inggris terus..😜
    Oh by the way, your English is very very good..👍 Keep up the good work..

    1. I feel you, mbak Emmy… Lidahnya keriting banget ngomong bhs Inggris terus hihihi. Berkat LPBA-LIA di Pramuka, mbak. LOL 😛 Aku masih lemah di vocab so ini sebagai sarana belajar juga 🙂 Thanks, anyway.

  7. Wuahh ditunggu post2-nya. Aku lagi belajar bahasa Inggris juga, ya beberapa post pake Inggris lah tapi masih sebatas tema-tema yang diberikan di The Daily Post. Supaya ga lupa ama bahasa ini. Soalnya jarang kepake di kantor…
    Semangat semangat…

    1. Kalo baca/denger gitu aku sih bisa kak, lumayan ngerti tangkep maknanya juga. Tp aku masih lemah di vocabs utk ngomong maupun nulis so ini sebagai sarana belajarku juga sih 🙂
      Ayo kak Sandrine semangat juga ^0^

  8. Terakhir gw nulis dalam bahasa inggris itu waktu thesis..haha 😀 itupun koreksi dimn2, makanya ga pede ut nulis dalam english..haha 😀 Tapi seneeng banget kalo baca 😀 Dinanti postingan2 dalam English selanjutnya yah Ge.. Semangat! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s